1. května 2020

Polévka z pórku a červené čočky

Vydatná a rychle hotová luštěninová polévka, ochucená kurkumou a koriandrem.
low carb, gf/cf




potřebujete:
(4 porce)

bílou část jednoho pórku, nakrájenou na kolečka
1 cibuli, nakrájenou nadrobno
100 g červené čočky (předem namočené)
lžíci ghee
1 litr zeleninového vývaru
sůl, pepř, kurkuma
hrst nasekaného korinadru nebo petrželky

postup:

1. Ve větším hrnci rozpusťte máslo, nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibulku a pak přidejte pórek. Promíchejte a na mírném ohni nechte změknout.

2. K měkké zelenině přisypte pepř a kurkumu, pár minut nechte vůni koření rozvinout a pak zalijte horkým vývarem. Vsypte zcezenou čočku a osolte. Přibližně za deset minut se čočka začně rozpadat. Pak stačí polévku už jen rozmixovat a dochutit.