Pokud musíte z jídelníčku vyřadit kravské mléko a stýská se vám po zakysané smetaně, zkuste alternativu v podobě jemného krému z kešu ořechů. Stačí pár surovin a výkonný blender.
low carb, GAPS, gf/cf
Zatímco kelímek kysané smetany stojí kolem dvaceti korun, stejné množství alternativy z kešu vyjde přibližně na pětinásobek. To je poměrně nepříjemná okolnost, na nepečené piškotové dezerty se tedy příliš nehodí. Ale jako drobná radost pro chuťové pohárky se rozhodně vyplatí. Krém s hebkou strukturou a jemně navinulou chutí můžete jíst jen tak, přidat k čerstvému ovoci nebo použít jako základ dipu k zeleninovému salátu.
potřebujete:
150g kešu ořechů80ml vody
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíci jablečného octa
pár zrnek soli
postup:
1. Kešu nasypte do misky, zalijte vodou a nechte přes noc namáčet.
2. Ráno změklé ořechy slijte a propláchněte pod tekoucí vodou. Přesuňte je do mixéru, přilijte vodu, citrónovou šťávu s octem a přidejte sůl.
3. V režimu smoothie umixujte hladký krém, pro dokonalou hebkost dvakrát za sebou.