28. srpna 2011

Pečené švestky s jogurtem a medovou omáčkou

Teplý švestkový dezert s medovou omáčkou a velkou porcí jogurtu. Stejným způsobem si můžete užít i hrušky nebo jablka.
low carb, GAPS, gf/cf




potřebujete:
(2 porce)

10 zralých švestek
šťáva z 1/2 pomeranče
1/2 lžičky mleté skořice
hrst sekaných nesolených pistácií
3 lžíce ghee
2 lžíce medu
kokosový jogurt k podávání

postup:

1. Předehřejte troubu na 180°C.

2. Omyté švestky přepulte a vypeckujte. Rozložte je na dno zapékací misky řeznou stranou nahoru, přelijte pomerančovou šťávou, rovnoměrně posypte mletou skořicí a vložte do trouby. Pečte asi 15 minut, potom misku se změklými švestkami vyndejte a nechte trochu zchladnout. 

3. Připravte medovou omáčku. Do kastrůlku dejte máslo s medem, na mírné ohni prohřejte a na závěr prošlehejte. 

4. Ovoce i se šťávou, která při pečení vytekla, rozdělte na talířky, přelijte omáčkou a přidejte porci jogurtu. Nakonec posypte sekanými ořechy.