low carb, GAPS, gf/cf
potřebujete:
(2 porce)
10 zralých švestek
šťáva z 1/2 pomeranče
1/2 lžičky mleté skořice
hrst sekaných nesolených pistácií
3 lžíce ghee
potřebujete:
(2 porce)
10 zralých švestek
šťáva z 1/2 pomeranče
1/2 lžičky mleté skořice
hrst sekaných nesolených pistácií
3 lžíce ghee
2 lžíce medu
kokosový jogurt k podávání
postup:
1. Předehřejte troubu na 180°C.
2. Omyté švestky přepulte a vypeckujte. Rozložte je na dno zapékací misky řeznou stranou nahoru, přelijte pomerančovou šťávou, rovnoměrně posypte mletou skořicí a vložte do trouby. Pečte asi 15 minut, potom misku se změklými švestkami vyndejte a nechte trochu zchladnout.
3. Připravte medovou omáčku. Do kastrůlku dejte máslo s medem, na mírné ohni prohřejte a na závěr prošlehejte.
4. Ovoce i se šťávou, která při pečení vytekla, rozdělte na talířky, přelijte omáčkou a přidejte porci jogurtu. Nakonec posypte sekanými ořechy.