low carb, GAPS,gf/cf
potřebujete:
5-6 zralých jablek
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce ghee
3 lžíce medu
4 lžíce nasekaných oříšků
(tady lískové ořechy a nesolené pistácie)
postup:
1. Jablka oloupejte a vykrojte z nich jaderníky. Nakrájejte je do hrnce na plátky, zalijte citronovou šťávou, přidejte máslo a dejte na mírný oheň dusit doměkka. Trvá to přibližně deset minut, záleží na odrůdě a taky na velikosti nakrájených plátků.
2. Pak už jen rozmixujte tyčovým mixérem, horký krém promíchejte s medem a nalijte do misek. Posypte nasekanými oříšky.
5-6 zralých jablek
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce ghee
3 lžíce medu
4 lžíce nasekaných oříšků
(tady lískové ořechy a nesolené pistácie)
postup:
1. Jablka oloupejte a vykrojte z nich jaderníky. Nakrájejte je do hrnce na plátky, zalijte citronovou šťávou, přidejte máslo a dejte na mírný oheň dusit doměkka. Trvá to přibližně deset minut, záleží na odrůdě a taky na velikosti nakrájených plátků.
2. Pak už jen rozmixujte tyčovým mixérem, horký krém promíchejte s medem a nalijte do misek. Posypte nasekanými oříšky.