2. prosince 2011

Jablkový puding

Teplá snídaně, svačina nebo dezert z jablek a oříšků. Díky vydatné porci citronové šťávy má jablečná dřeň pikantní chuť a netmavne.
low carb, GAPS,gf/cf



potřebujete:

5-6 zralých jablek
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce ghee
3 lžíce medu
4 lžíce nasekaných oříšků
(tady lískové ořechy a nesolené pistácie)

postup:

1. Jablka oloupejte a vykrojte z nich jaderníky. Nakrájejte je do hrnce na plátky, zalijte citronovou šťávou, přidejte máslo a dejte na mírný oheň dusit doměkka. Trvá to přibližně deset minut, záleží na odrůdě a taky na velikosti nakrájených plátků. 

2.  Pak už jen rozmixujte tyčovým mixérem, horký krém promíchejte s medem a nalijte do misek. Posypte nasekanými oříšky.