19. října 2011

Špagety aglio e olio

Skvělý a přitom jednoduchý recept na špagety aglio e olio se neobejdou bez chilli papriček. Pokud máte jako já tu smůlu, že se vám po nich rozhoří celý obličej, vyměňte je za sladkou červenou papriku.
při toleranci vyššího obsahu sacharidů
gf/cf



potřebujete:
(4 porce)

400 g kukuřičných špaget
4 lžíce olivového oleje
8 stroužků česneku
1 červenou papriku
hrst nasekané hladkolisté petrželky
sůl

postup:

1. Špagety uvařte  dobře osolené vodě na skus. 

2. Mezitím nasekejte česnek nadrobno a papriku nakrájejte na malé kostičky. Pokud ji předtím navíc oloupete (jde to dobře škrabkou na brambory), bude jemnější a měkčí.

3. V pánvi prohřejte olivový olej a přidejte papriku s česnekem. Osolte a na mírném plameni zeleninu pomalu opékejte do změknutí. Pokud máte rádi výraznou česnekovou chuť (a oloupali jste papriku), stačí obojí v horkém oleji jen prohřát.

4. Ke zcezeným horkým těstovinám přidejte papriku s česnekem i olejem a nakonec zasypte nasekanou petrželkou. Všechno dohromady dobře promíchejte a případně ještě trochu dosolte.