Ovesná kaše. Snídaně, která vás udrží plné energie až do oběda.
při toleranci lepku a vyššího obsahu sacharidů
Ovesné vločky obsahují hodně vlákniny, vitaminů a minerálů. Pokud je namočíte večer předem, stačí je ráno jen zalít ořechovým nebo mandlovým mlékem a prohřát. Přes noc změknou, navíc se v nich rozštěpí sacharidové složky a tak je kaše přirozeně sladší než ze suchých vloček.
potřebujete:
(4 porce)
120 g jemných ovesných vloček
(pokud máte klasické, nasekejte je najemno v mixéru)
400 ml vody
500 ml ořechového nebo mandlového mléka
drobné ovoce a loupané mandle na ochucení
postup:
1. Do hrnce, ve kterém budete porridge vařit, nalijte odměřené množství vody a vsypte ovesné vločky. Promíchejte a nechte je přes noc namáčet při pokojové teplotě.
2. Ráno smíchejte změklé vločky s mlékem a nechte přejít varem.
3. Hotovou kaši rozdělte do misek a ochuťte ovocem a mandlemi. Můžete ji zakápnout lněným olejem.