gf/cf
kuřecí prsa bez kůže (400g)
potřebujete:
(4 porce)
kuřecí prsa bez kůže (400g)
šťáva z poloviny citronu
olivový olej
1 lžička oregana
1/2 lžičky mleté skořice
4 stroužky česneku
2 červené papriky
2 cibule
1 větší mrkev
sůl, čerstvě mletý pepř
postup:
1. Do misky nalijte citronovou šťávu a lžíci olivového oleje, přispyte oregano se skořicí, přidejte rozdrcený česnek a dobře promíchejte.
2. Maso zbavte viditelného tuku a šlach, nakrájejte ho na malé kostky a vložte do marinády. Promíchejte a nechte krátce (než nakrájíte zeleninu) marinovat.
3. Papriku nakrájejte na proužky, cibuli na klínky a mrkev škrabkou na brambory na tenké plátky. Čím tenčí proužky a plátky zeleniny nakrájíte, tím kratší dobu pak budete potřebovat pro její přípravu.
4. Ve velké pánvi s těžkým dnem rozpalte dvě lžíce oleje, přidejte maso i s marinádou a opékejte do změknutí, přibližně pet minut. Pak maso vyjměte z pánve a uchovejte v teple. Prozatím ho nesolte, aby nepustilo šťávu.
5. Do prázdné rozehřáté pánve vsypte cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte papriku s mrkví a po změknutí zeleniny vraťte do pánve i maso, osolte, opepřete a ještě dvě minuty opékejte dohromady.
6. Podávejte s rýží basmati.